Leksykon polskiego paralotniarstwa.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Leksykon polskiego paralotniarstwa.
uriuk pisze:Bogdan Kopka. Chyba
Spróbuję. Najwyżej ktoś poprawi.
Zbyszek Gotkiewicz
						- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Mam ładne zdjęcie Viw, ale znowu brak imienia i nazwiska. No, imię to Ania, ale jak z nazwiskiem to nie wiem.

Zbyszek Gotkiewicz
						- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
Cieslik. Ale Vivrotka wslawila sie glownie pisaniem. Jej jedynym osiagnieciem paralotniowym jest wykonanie dzien po usyskaniu kwitow przelotu 94 km, oraz ratowanie sie w czwartym locie szkolnym

- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
A jak zmniejszyć zdjęcia wstawione do artykułu?

Zbyszek Gotkiewicz
						- micro
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Może wysłać drugie zmniejszone z taką samą nazwą   ...
 ...
Chyba, że to znowu jakaś podpucha .
 .

...
 ...Chyba, że to znowu jakaś podpucha
 .
 .Roman Michalak
						- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
micro pisze:Może wysłać drugie zmniejszone z taką samą nazwą...
Chyba, że to znowu jakaś podpucha.
Nie umiem zmniejszać na komórce. A co do hasła Paralotniowe Mistrzostwa Polski, to ktoś wstawił tylko nagłówek a dalszej treści brak.
Zbyszek Gotkiewicz
						- Krzysiek
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:A jak zmniejszyć zdjęcia wstawione do artykułu?
Trzeba podać parametr - żądaną szerokość zdjęcia.
Np.
[[Plik:Wojtek Chyla "Chylaczek".jpeg]] - wstawia zdjęcie w oryginalnym rozmiarze
[[Plik:Wojtek Chyla "Chylaczek".jpeg|400 px]] - wstawia zdjęcie zmieniając rozmiar do szerokości 400 px
[[Plik:Wojtek Chyla "Chylaczek".jpeg|400 px|center]] - j.w. oraz ustawia zdjęcie pośrodku strony
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Krzysiek pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:A jak zmniejszyć zdjęcia wstawione do artykułu?
Trzeba podać parametr - żądaną szerokość zdjęcia.
Np.
[[Plik:Wojtek Chyla "Chylaczek".jpeg]] - wstawia zdjęcie w oryginalnym rozmiarze
[[Plik:Wojtek Chyla "Chylaczek".jpeg|400 px]] - wstawia zdjęcie zmieniając rozmiar do szerokości 400 px
[[Plik:Wojtek Chyla "Chylaczek".jpeg|400 px|center]] - j.w. oraz ustawia zdjęcie pośrodku strony
Dzięki. To działa

Zbyszek Gotkiewicz
						- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Według mojej wiedzy to Andrzej Jędrzejewski nie miał ksywki Praszczur. Jedyny Praszczur jakiego znam to ten który poleciał w zeszłym roku w wieku 91 lat. Szkolenie też przeszedł dość późno u Krzyśka Kaczyńskiego.

Zbyszek Gotkiewicz
						- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
POprawilem, znaczy utworzylem haslo dla Praszczura, ale nie widze opcji usuniecia blednego hasla

- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Zostało namieszane. Andrzej Jędrzejewski i Janusz Orłowski "Praszczur" to dwie osobne osoby.

Zbyszek Gotkiewicz
						- 
				dawid_krakow
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
A czy to nie miał być spis osób jakoś dla polskiego paralotniarstwa zasłużonych czy po prostu "wyraźnych"? Bo widzę wpisy o jakkolwiek miłych ludziach, to jednak niezbyt znaczących dla naszego sportu. W ten sposób stworzymy listę osób których mamy na fejsbuku a jakoś tam z glajtami związanych. Będzie gazyliard wpisów ale większość bez sensu.

- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
dawid_krakow pisze:A czy to nie miał być spis osób jakoś dla polskiego paralotniarstwa zasłużonych czy po prostu "wyraźnych"? Bo widzę wpisy o jakkolwiek miłych ludziach, to jednak niezbyt znaczących dla naszego sportu. W ten sposób stworzymy listę osób których mamy na fejsbuku a jakoś tam z glajtami związanych. Będzie gazyliard wpisów ale większość bez sensu.
To jest poważny problem i wielowymiarowy. Jeśli mamy stawiać pomniki to komu i za jakie zasługi? Czy za to że zrobili coś pierwszy raz, czy za to że zrobili coś najlepiej w swoim czasie, czy za to że wyróżniali się strojem, talentem, urodą. Poza tym ktoś dla kogoś może być ważny przez sam fakt że był, a dla kogoś innego będzie to osoba zupełnie nieznana i obojętna. Wiele wspaniałych dokonań miało miejsce z połączenia sił osób, które same niewiele znaczyły, ale bez ich udziału nic by nie powstało. Dlatego uważam że lepszy będzie album rodzinny niż pomnik. Wszyscy jesteśmy wyjątkowi i jest miejsce dla nas w tym albumie. Na indywidualne osiągnięcia jest miejsce w opisie. Mam nadzieję że będą one rozbudowywane przez samych zainteresowanych jak i przez ich przyjaciół. Na koniec mogę przytoczyć fraszkę Sztautyngera:
Trwalszy czasem ślad na piasku
Niźli życie pełne blasku.
Zbyszek Gotkiewicz
						- micro
- Kontakt:
Też tak uważam.
Przydałoby się więcej opisów ciekawych epizodów związanych z daną postacią (ot choćby taka ksywka "Viwrotka" już wywołuje u mnie ciekawe skojarzenia , podejrzewam, że śmiechu było tam co niemiara
, podejrzewam, że śmiechu było tam co niemiara  ).
 ).

Przydałoby się więcej opisów ciekawych epizodów związanych z daną postacią (ot choćby taka ksywka "Viwrotka" już wywołuje u mnie ciekawe skojarzenia
 , podejrzewam, że śmiechu było tam co niemiara
, podejrzewam, że śmiechu było tam co niemiara  ).
 ).Roman Michalak
						- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
micro pisze:Też tak uważam.
Przydałoby się więcej opisów ciekawych epizodów związanych z daną postacią (ot choćby taka ksywka "Viwrotka" już wywołuje u mnie ciekawe skojarzenia, podejrzewam, że śmiechu było tam co niemiara
).
Na grupie podpisywała się jako Virga i miała fajne teksty. Takich zaangażowanych ludzi było wtedy sporo i nawet jeśli osobiście nic nie stworzyli, to dawali inspirację dla innych co dawało w rezultacie niezwykle dynamiczny rozwój ówczesnego środowiska paralotniowego. Na przykład wtedy powstało określenie seminarium przelotowe na nazwanie czegoś co nie jest już kursem, a jeszcze nie zawodami, ale mogło to powstać jedynie w tyglu wypełnionym wieloma indywidualnościami. Pierwsze seminarium przelotowe odbyło się w Michałkowie i prowadził je Viking.
Zbyszek Gotkiewicz
						- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
U kogoś widziałem zdjęcie z pierwszego kursu instruktorskiego który odbył sie w Jezowie Sudeckim. Ma ktoś to zdjęcie żeby zamieścić? chodzi o takie zbiorcze, na którym są wszyscy pierwsi instruktorzy.

Zbyszek Gotkiewicz
						- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:micro pisze:Też tak uważam.
Przydałoby się więcej opisów ciekawych epizodów związanych z daną postacią (ot choćby taka ksywka "Viwrotka" już wywołuje u mnie ciekawe skojarzenia, podejrzewam, że śmiechu było tam co niemiara
).
Na grupie podpisywała się jako Virga i miała fajne teksty. Takich zaangażowanych ludzi było wtedy sporo i nawet jeśli osobiście nic nie stworzyli, to dawali inspirację dla innych co dawało w rezultacie niezwykle dynamiczny rozwój ówczesnego środowiska paralotniowego. Na przykład wtedy powstało określenie seminarium przelotowe na nazwanie czegoś co nie jest już kursem, a jeszcze nie zawodami, ale mogło to powstać jedynie w tyglu wypełnionym wieloma indywidualnościami. Pierwsze seminarium przelotowe odbyło się w Michałkowie i prowadził je Viking.
W kolejce czeka jeszcze jedna muza tamtych czasów, ale nie mam ładnego zdjęcia
 Ze spektakularnych zdarzeń to zabrała rower rowerzyście podczas holu.
 Ze spektakularnych zdarzeń to zabrała rower rowerzyście podczas holu.Zbyszek Gotkiewicz
						- Krzysiek
- Kontakt:
uriuk pisze:POprawilem, znaczy utworzylem haslo dla Praszczura, ale nie widze opcji usuniecia blednego hasla
Usunąłem, pozdrawiam

- Krzysiek
- Kontakt:
Zastanawia mnie jeden szczegół w haśle http://www.emet.hekko24.pl/lpp/index.php/Agata_Kaczy%C5%84ska 
Chodzi sformułowanie "Jest jedynym znanym mi paralotniarzem" - przy braku podpisu pod hasłem brzmi nader zagadkowo i trochę mało "leksykonowo". Co sądzicie?

Chodzi sformułowanie "Jest jedynym znanym mi paralotniarzem" - przy braku podpisu pod hasłem brzmi nader zagadkowo i trochę mało "leksykonowo". Co sądzicie?