Od kilku miesięcy trwa nieustający atak botów na forum. Jakoś sobie z tym radzimy, ale moce przerobowe serwera są na wyczerpaniu coraz częściej forum się zawiesza. Trzeba je resetować ręcznie. Recepta jest wykupienie większej przepustowości, ale to spory wydatek, a od kilku lat finansuję forum z własnej kieszeni. Generalnie idea forum wszędzie zanika (jestem stałym bywalcem kilku i wszystkie powoli umierają).
Dawno bym je zlikwidował, tylko szkoda mi zgromadzonej tu wiedzy.
Co wy na to?
Koniec forum?
-
gttony
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Akrobata
Re: Koniec forum?
wczoraj próbowałem tu wbić i jakaś masakra, dopiero dzisiaj się coś odblokowało.
Ogólnie nie wiem jak tutaj jest to porobione ale polecam podpiąć domenę do Cloudflare (darmowe) i powinno już odsiewać boty
Ogólnie nie wiem jak tutaj jest to porobione ale polecam podpiąć domenę do Cloudflare (darmowe) i powinno już odsiewać boty
-
GreeN_DG
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Uczeń
Szkoda tych treści. Forum ma konkretną strukturę, ogromną bazę wiedzy i historię.
Grupy na fb to śmieciarki, gdzie posty są, a za chwilę znikają w gąszczu innych, często "śmieciowych" treści.
Grupy na fb to śmieciarki, gdzie posty są, a za chwilę znikają w gąszczu innych, często "śmieciowych" treści.
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Zrzucą archiwum na dysk, ale nie widze szans utrzymywania forum w "żywej" formie. Trole duszą serwery, a dyskutujemy tylko ja i ty. Czasy się zmieniają i nie da się żyć przeszłością. NA wigilię stuknie 10 lat działalności forum. I wystarczy.
PPG Borzechowo i okolyce
Witam
Czy lata ktoś PPG w okolicach Borzechowa ?
Proszę o kontakt
Pozdrawiam
AJ
Czy lata ktoś PPG w okolicach Borzechowa ?
Proszę o kontakt
Pozdrawiam
AJ
-
matgaw
- Doświadczenie: Przelotowiec
To forum przez ostatnie kilka lat służyło przede wszystkim do kłócenia się z Gotkiem, ewentualnie dyskutowania. Ale zainteresowany przestał być zainteresowany, i od tego czasu forum zamierało.
-
m72
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Tak jak pisał kolega wyżej, Cloudflare w znaczniej mierze powinno pomóc w walce z botami.