Dusseldorf - gdzie tu się lata ?

Czarek Wójcik
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Dusseldorf - gdzie tu się lata ?

Postautor: Czarek Wójcik » 06 listopada 2017, 20:20

Jestem aktualnie w tytułowym mieście. Pierwszy raz. Oczywiście ze swoim sprzętem. Szukam porad gdzie tu polatać w okolicy ? Swobodnie, bez holu czyli czy jest tu gdzieś górka jakieś 2h jazdy autem od centrum Dusseldorfu. Pozdrawiam. :-)

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Dusseldorf - gdzie tu się lata ?

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 listopada 2017, 20:29

Słabo to wygląda. Najbliższe coś na paragliding map co znalazłem to:

51°28'08.6"N 6°34'05.4"E

https://maps.google.com/?q=51.469053,6. ... l=pl&gl=pl
Zbyszek Gotkiewicz

Kamil Stepien
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: Kamil Stepien » 06 listopada 2017, 23:15

Czarek Wójcik pisze:Jestem aktualnie w tytułowym mieście. Pierwszy raz. Oczywiście ze swoim sprzętem. Szukam porad gdzie tu polatać w okolicy ? Swobodnie, bez holu czyli czy jest tu gdzieś górka jakieś 2h jazdy autem od centrum Dusseldorfu. Pozdrawiam. :-)

A te 2 h to z korkami, czy bez ? Ponoc zakorkowane autostrady to specjalnosc tego rejonu.
Jesli bez to na poludnie, przed Trierem jest rzeka Mosel, gdzie sie startuje z nadrzecznych klifow.

Przykladowy film z tegorocznych zawodow:

Informacje (po niemiecku) dot. okolicznych rejonow: http://www.moselfalken.de/index.php?id=15 (menu Gelände)

Nie latalem tutaj, wiec nie mam osobistych doswiadczen.

Pozdrawiam,
Kamil

Czarek Wójcik

Postautor: Czarek Wójcik » 08 listopada 2017, 19:47

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Słabo to wygląda. Najbliższe coś na paragliding map co znalazłem to:

51°28'08.6"N 6°34'05.4"E

https://maps.google.com/?q=51.469053,6. ... l=pl&gl=pl

Dziękuję Zbyszku za wskazówkę. Tam faktycznie jest jakaś górka, ale generalnie tu są płaskie tereny. Niestety mam niewiele czasu wolnego, nawet na paraturystykę, którą skądinąd lubię. Chyba będę musiał nawiązać kontakt z jakimiś lokalnymi klubami, żeby jechać na pewniaka jak już mi się da urwać z pracy na kilka godzin. Pozdrawiam.

Czarek Wójcik

Postautor: Czarek Wójcik » 08 listopada 2017, 19:56

Kamil Stepien pisze:A te 2 h to z korkami, czy bez ? Ponoc zakorkowane autostrady to specjalnosc tego rejonu.
Jesli bez to na poludnie, przed Trierem jest rzeka Mosel, gdzie sie startuje z nadrzecznych klifow.

...

Nie latalem tutaj, wiec nie mam osobistych doswiadczen.

Pozdrawiam,
Kamil

Wygląda ciekawie, dzięki Kamil. Bite 2h jazdy autem. Z mapy wynika, że w okolicach Wuppertalu, który jest bliżej (na wschód od Dusseldorfu), są jakieś górki, z których się lata. Pozdrawiam.

Wróć do „Zagraniczne”