- Warto mieć - przydaje się każdemu pilotowi
Szczegóły i zapisy na stronie

uriuk pisze:Podawanie nazwiska może okazać się mało przydatne. Np mało kto wie, jak ja się nazywam. Ale jest coś takiego jak numer podmiotu szkolącego z rejestru ULC i wtedy można zweryfikować, czy mamy do czynienia ze szkołą i sprawdzić jej zakres, czy też z firmą "Ja ze szwagrem, deski na wymiar, szkolenia lotnicze i garncarskie". Dla mnie brak takiego numeru na stronie to strzał w kolano. Natomiast szkolenie w zakresie łączności jest bardzo potrzebne, tym bardziej, że nasze radyjka maja w większości odsłuch pasma lotniczego i wypadałoby wiedzieć na jaką częstotliwość ustawić i rozumieć o czym oni tam mówią. Zawodowo na co dzień wożę samolotem pasażerów w lotach widokowych. Pasażerowie mają słuchawki i cały czas słyszą korespondencje na radiu. Jednym z częstszych tematów pogawędek po locie jest to, że niczego nie rozumieli z tej korespondencji, więc szkolenie jest jednak potrzebne
Bulba pisze:Inicjatywa ciekawa i potrzebna. Niepokoi tylko całkowita anonimowość strony. Nie wiadomo kto jest organizatorem i jakie ma kompetencje, a jedyna forma kontaktu to formularz. Ktoś tu się wyraźnie wstydzi podawania konkretów typu adres, numer telefonu czy nazwisko. Pytanie z jakiego powodu.
[/quote]Nocny Marek pisze:Skoro kolega "wozi zawodowo" pasażerów to rozumiem że jest zawodowym pilotem z licencją CPL, bo tylko taki pilot może zawodowo wykonywać loty widokowe, prawdaż czy nieprawdaż? Bo jeśli to są loty z PPL lub np. z LAPL przyznanie się do zawodowego wożenia pasażerów pachnie nieciekawie
Nocny Marek pisze:A nie prościej wysłać wiadomość z tejże strony i poprosić o dodatkowe informacje jeśli się jest zainteresowanym takim szkoleniem i ma się jakieś pytania zamiast snuć przypuszczenia nt. kompetencji organizatora i wstydu z powodu nazwiska itp.?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość