Nudno tutaj więc...
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Akrobata
Nudno tutaj więc...
To co widać, tak se latam. Dlaczego tak mogę latać bezpiecznie? Wie ktoś? Niech się temat rozwinie, bo w mydło i powidło wieje smutkiem...
- Załączniki
-
- Screenshot_8.jpg (257.92 KiB) Przejrzano 3627 razy
Jarek Borowiec | www.flyordie.info
-
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Re: Nudno tutaj więc...
Nic tu odkrywczego, spróbuj to zrobić jak nie będzie ma słońca;)
-
Piotr Domański pisze:Nic tu odkrywczego, spróbuj to zrobić jak nie będzie ma słońca;)
Skoro nic, to rozwiń temat dlaczego można w pełnym słońcu tam lecieć mimo że wieje z drugiej strony góry i wcale nie tak słabo

-
JaroXS pisze: Skoro nic, to rozwiń temat dlaczego można w pełnym słońcu tam lecieć mimo że wieje z drugiej strony góry i wcale nie tak słaboJak się nazywa to zjawisko które pozwala nam bezpiecznie latać na zawietrznej?
Jaro, idź na kurs tam Ci powiedzą;)
-

Byłem... mówili że tak nie wolno latać, ale ja tak latam. Dlaczego tak można polecieć i kiedy?

-
- Doświadczenie: Uczeń
Konwergencja na ogrzanej słońcem zawietrznej?
-
Kiepski kurs zaliczyłeś, u nas nie tylko mówili że można ale i też sprawdziliśmy w praktyce że się da.
Zupełnie serio, chyba nie ma sensu na ten temat rozprawiać skoro połowa najpoularnieszych szkolnych miejscówek działa na tej zasadzie.
Może warto by napisać czego można się spodziewać po wyjściu nad grań.
Zupełnie serio, chyba nie ma sensu na ten temat rozprawiać skoro połowa najpoularnieszych szkolnych miejscówek działa na tej zasadzie.
Może warto by napisać czego można się spodziewać po wyjściu nad grań.
-
GreeN_DG pisze:Konwergencja na ogrzanej słońcem zawietrznej?
Brawo. Tak konwergencja. Pytanie za 100 punktow kiedy mozna tak poleciec aby bylo bezpiecznie?
-
Kiedy glajty z wydłużeniem powyżej 6,5 się nie składają;) Strasznie infantylny ten Twój Quiz. Przecierz to normalne na startowiskach południowych z dużym przedpolem czy też z wiatrem dolinowym, że zdarza się że chmury górą pomykają w rzeciwnym kierunku niż rękaw na startowisku. Czy trafi się na noszenie z powodu konwergencjii a nie zwykły wyjazd z kominem to już inna para kaloszy. Czy da się wyjechać ponad grań? Da się i to znakomicie nawet nieraz szybciej niż jak wieje z właściwego kierunku. Kiedy można polecieć aby było bezpiecznie wg. mnie dopiero wtedy kiedy paru zająców nie poskładało;)
Piotr Domański pisze:Kiedy glajty z wydłużeniem powyżej 6,5 się nie składają;) Strasznie infantylny ten Twój Quiz. Przecierz to normalne na startowiskach południowych z dużym przedpolem czy też z wiatrem dolinowym, że zdarza się że chmury górą pomykają w rzeciwnym kierunku niż rękaw na startowisku. Czy trafi się na noszenie z powodu konwergencjii a nie zwykły wyjazd z kominem to już inna para kaloszy. Czy da się wyjechać ponad grań? Da się i to znakomicie nawet nieraz szybciej niż jak wieje górą z właściwego kierunku. Kiedy można polecieć aby było bezpiecznie wg. mnie dopiero wtedy kiedy paru zająców nie poskładało;)
I takich wypowiedzi nie chcemy, bo jak już w innym temacie pisał gotek, forum podobno czytają też nowicjusze, a to daje zły przykład.
BTW ja robiłem kurs w 2017r, w znanej "szkole" i nie było mowy o takim lataniu.
-
Dzieki quiz mozna sie czegos dowiedziec ale trzeba sie wlaczyc