Nie wiem czy artykul bedzie widoczny, bo jest za paywallem, ale powinna byc przynajmniej czesc
https://www.webnalist.com/czytaj/kto-si ... okolenia-y
uriuk pisze:Ja pisalem ogolnie, a nie presonalnie. Sa okolicznosci ktore rzeczywiscie powoduja koniecznosc zakotwiczenia w jednym miejscu. ALe w takim przypadku robi sie swoje a nie jojczy. Jak moj mlody chodzil do szkoly, to siedzialem grzecznie w Polsce na dupie.
Ale jest calkiem spora grupa ludzi, ktorzy ciagle zazdroszcza mi podrozy, choc sami nic nie robia w tym kierunku. Kiedys jeden taki mowil, ze strasznie chcialby pojechac w swiat, ale go nie stac. Rozmawialismy u niego w domu. Bedac w kibelku (piwo swoje prawa ma) obliczylem, ze za rownowartosc ostatniej zmiany wystroju jego lazienki dalbym rade objechac ziemie jakies dwa razy i to starannie, zaczepiajac o antarktyde.
Cos za cos, albo wypasiona lazienka, albo dajmy na to podoze. Kazdy moze sobie wydawac na co chce. Tyle dlaczego pozniej narzeka?
Mysle, ze najtrudniej wylamac sie z obowiazujacego wzorca zycia. Poddajemy sie obowiazujacym trendom, a pozniej zalujemy. A drugiej sznasy nie bedzie.
uriuk pisze:Slyszalem mase razy ta spiewke. Gosc budowal dom 300 m kw, zeby calej rodzinie zapewnic komfort. Akuracik jak skonczyl, to mu dzieci prysnely z chaty i teraz znow maja z zona pelne rece roboty, bo jak skoncza myc te czterdzieste drugie onko, to pierwsze znow jest brudne.
Hobby jak hobby, ale ja wole mieszkac w jednym pokoju.
ciacholot pisze:Pitu pitu Panowie... rozmówki fundamentalnezaraz będzie czy jest Bóg i gdzie kończy się kosmos...
ciacholot pisze:Pitu pitu Panowie... rozmówki fundamentalnezaraz będzie czy jest Bóg i gdzie kończy się kosmos...
]
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Nie wiadomo czy tam jest Bóg. Na pewno są wierzący w Boga
Lucjan Piekutowski pisze:...Zawsze można zobaczyć co jest po "drugiej stronie" Niestety jak się sprawdzi to tylko raz...
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Byłem parę razy na zawietrznej....
prokopcio pisze:Lucjan Piekutowski pisze:...Zawsze można zobaczyć co jest po "drugiej stronie" Niestety jak się sprawdzi to tylko raz...Zbyszek Gotkiewicz pisze:Byłem parę razy na zawietrznej....
Wnioski ? Bóg tam jest, no chyba że byłeś tam na piechotę.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Myślę że robisz fundamentalny błąd myląc wiarę w Boga z istnieniem Boga
prokopcio pisze:Wnioski ? Bóg tam jest, no chyba że byłeś tam na piechotę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość