Czy ktoś to potrafi zidentyfikować ? Też nietoperek ?
UFO ?
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: UFO ?
Wygląda jak UFO, czuli niezidentyfikowany obiekt latający. Prawdopodobnie jakiś śmieć nie urażając nikogo.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko Swobodnie
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Wygląda jak UFO, czuli niezidentyfikowany obiekt latający. Prawdopodobnie jakiś śmieć nie urażając nikogo.
Tyle, że ten śmieć miał niezłą prędkość ( ujęcie 60 kl na sek ) , trzymał poziom lotu i zaświstał przelatując. Kolega z precla zapodał myśl, że to może być coś takiego:
- micro
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
- Kontakt:
Niewykluczone, że to tzw. "latające skrzydło" , (może w pobliżu był modelarz).
Po powiększeniu widać, że nieco wcześniej "obiekt" wykonuje nurkowanie ze zwrotem przez lewe skrzydło (0:7:19,12) .
Po powiększeniu widać, że nieco wcześniej "obiekt" wykonuje nurkowanie ze zwrotem przez lewe skrzydło (0:7:19,12) .
Roman Michalak
- Lucjan Piekutowski
- Latam: Nie latam
micro pisze:Niewykluczone, że to tzw. "latające skrzydło" , (może w pobliżu był modelarz).
Tak, widać że się zbliża z dużą prędkością. Szybowiec, albo moto szybowiec zdalnie sterowany.

Zidentyfikuj miejscowość, może macie tam modelarzy?
Modele są dość szybkie, mogą w nurkowaniu przekraczać 200/h a na pewno ze dwa razy szybsze od paralotni.
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
micro pisze:prokopcio pisze:dla modeli to trochę mało "komfortowa" wysokość.
Z kamerą na pokładzie to raczej nie problem.
No tak, człowiek jest 100lat za murzynami

6 Lat temu zbudowałem z synkiem model i kamerkę doczepliśmy ale bez podglądu na żywo.
Łukasz Prokop
- CichyBart
- Latam: Tylko z Napędem
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... styleid=41
Gdzieś na forum rc-fpv jest post z rekordami. Generalnie 10km odległości to nie problem, loty na 3km też są normalne... Na początku też chciałem iść w coś takiego, lecz co to za przyjemność siedzieć w bagażniku samochodu i patrzeć w monitor / gogle, gdy komputer sam steruje... stąd zmiana hobby
Podobno FIS testuje DroneRadar(?) i "wie", co jest tam zgłaszane, lecz najpierw trzeba tam zgłosić... (zasłyszane od osób trzecich).
Ja zawsze w DroneRadar zgłaszałem, nawet loty przy nodze. Niestety wiele osób twierdziło, że tylko tracę na to czas i latali FPV bez zgłaszania.
Gdzieś na forum rc-fpv jest post z rekordami. Generalnie 10km odległości to nie problem, loty na 3km też są normalne... Na początku też chciałem iść w coś takiego, lecz co to za przyjemność siedzieć w bagażniku samochodu i patrzeć w monitor / gogle, gdy komputer sam steruje... stąd zmiana hobby

Podobno FIS testuje DroneRadar(?) i "wie", co jest tam zgłaszane, lecz najpierw trzeba tam zgłosić... (zasłyszane od osób trzecich).
Ja zawsze w DroneRadar zgłaszałem, nawet loty przy nodze. Niestety wiele osób twierdziło, że tylko tracę na to czas i latali FPV bez zgłaszania.
Jeśli nie wiesz co robić, nabieraj wysokości. Nikt się jeszcze nie zderzył z niebem.
PPG / [ITV Boxer (Green) - sprzedane], [Solo 210 - sprzedane], ITV Billy (Red), C-Max E, airone.pro unique single
PPG / [ITV Boxer (Green) - sprzedane], [Solo 210 - sprzedane], ITV Billy (Red), C-Max E, airone.pro unique single
- micro
- Kontakt:
CichyBart pisze:Na początku też chciałem iść w coś takiego, lecz co to za przyjemność siedzieć w bagażniku samochodu i patrzeć w monitor / gogle, gdy komputer sam steruje... stąd zmiana hobby
Skąd ja to znam

Roman Michalak
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Można jeszcze prościej. Zainstalować stymulator w komputerze i można się stymulować bez wychodzenia z domu:)
Zbyszek Gotkiewicz
- micro
- Kontakt:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Można jeszcze prościej. Zainstalować stymulator w komputerze i można się stymulować bez wychodzenia z domu:)
Albo symulator i się symulować

Roman Michalak
- Marcus Biesioroff
micro pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Można jeszcze prościej. Zainstalować stymulator...
Albo symulator i się symulować.
Dorośli mężczyźni lepiej wiedzą co chcą sobie robić ;>
Lubię patrzeć na niebo, bo wiem, że go nie wyasfaltują
- Lucjan Piekutowski
Marcus Biesioroff pisze:micro pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Można jeszcze prościej. Zainstalować stymulator...
Albo symulator i się symulować.
Dobrze że jeszcze nie wymyślono bycia pijanym bez alkoholu. (Chyba że nie wiem?).
- micro
- Kontakt:
Lucjan Piekutowski pisze:Marcus Biesioroff pisze:micro pisze:Albo symulator i się symulować.
Dobrze że jeszcze nie wymyślono bycia pijanym bez alkoholu. (Chyba że nie wiem?).
Czy ja wiem... niektóre grzybki tak chyba działają

Roman Michalak
- Lucjan Piekutowski
micro pisze:Lucjan Piekutowski pisze:Marcus Biesioroff pisze:
Czy ja wiem... niektóre grzybki tak chyba działają.
To nie to samo...