Seminarium dla instruktorów lotniowych i paralotniowych
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Re: Seminarium dla instruktorów lotniowych i paralotniowych
Leszku, może nie będziemy oceniać kto jaką robotę robi. Mam pytanie. Czy informacja o zmianach w dokumentach nie może być przekazana instruktorom w postaci pisemnej przez osoby zorientowane? Taka forma przekazywania informacji wydaje mi się bardziej oczywista i dużo łatwiejsza dla wszystkich. Może też w ULC nikt nie wpadł na to aby informować zainteresowanych o zmianach przepisów i warto by było poprosić urzędników aby zaczęli to robić.
Zbyszek Gotkiewicz
Po prostu zrób to, a później poinformuj wszystkich. Zrobisz coś pożytecznego.
Tyle z mojej strony.
Tyle z mojej strony.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Nie chce mi się wspierać systemu który walczy z problemami które sam stworzył. To tyle z mojej strony.
Zbyszek Gotkiewicz
- uriuk
- Site Admin
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Kontakt:
Leszek Mańkowski pisze: A te w ULC zmieniają się jak w kalejdoskopie, choćby z uwagi na zmianę kadr. Jak zapewne wiesz, jedyny łącznik z Urzędem, czyli SILiP zaprzestał współpracy w marcu ub. roku. W związku z tym wszelkie zmiany dotyczące obowiązujących dokumentów nie są znane instruktorom, bo Urząd nie zniża się do powiadamiania zainteresowanych. Jedyną możliwością dowiedzenia się "co w trawie piszczy" jest spotkanie instruktorów. Dawniej było to realizowane w formule seminarium. Teraz można to nazwać jak kto chce. Jednak jest ono potrzebne, bo o te zmiany pytają instruktorzy a nie grupowicze.
A nie mozna bylo zamiescic takiej informacji od razu, zamiast lakonicznej notki od osoby, ktora powaznie traktuje chyba tylko prokurator?
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:".. warto by było poprosić urzędników aby zaczęli to robić.
Ale mówisz że "nie chce Ci się wspierać systemu.."?

Czy wolisz bezsensownie tracić kasę na przejazdy by uczestniczyć, jak się okazało nie w "seminarium" ,a jakichś utajonych nasłuchiwaniach "co w trawie piszczy"? W tym miejscu gdzie wg Ciebie : "najważniejsze problemy nigdy nie są poruszane" ? JaroXS już 13.1.2019 napisał : "..SILP się podał do dymisji", "to chyba już żadna tajemnica..Leszek zakończył swoją współpracę z ULC"
Więc nie sądzisz Zbyszek ,że już czas najwyższy na ustalenie: NOWYCH JAWNYCH ZASAD WSPÓŁPRACY, by w końcu zacząć poruszać te: " NAJWAŻNIEJSZE SPRAWY", starając się z Ludżmi dobrej woli, zdroworozsądkowo usunąć najważniejsze problemy ?
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2020, 18:46 przez fotolot, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zbyszek Gotkiewicz
- Kontakt:
Fotolot. Zgadzam się z Tobą, ale powiedz mi co zrobić, żeby instruktorzy zaczęli ze sobą rozmawiać o problemach. Było już parę wątków na ten temat i szkoda dalej bić pianę.
Zbyszek Gotkiewicz
-
- Latam: Tylko z Napędem
- Doświadczenie: Średnio Zaawansowany
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Fotolot. Zgadzam się z Tobą, ale powiedz mi co zrobić, żeby instruktorzy zaczęli ze sobą rozmawiać o problemach. Było już parę wątków na ten temat i szkoda dalej bić pianę.
Określenie : "bić pianę", zazwyczaj jest używane ogólnie, wobec argumentów strony "przeciwnej", bez wskazania konkretnego, zdroworozsądkowego uzasadnienia. Tak samo jak np. ktoś zdecydowanie przeciwny racjonalnej, jawnej wymianie informacji , nazwie zadanie najzwyklejszego zapytania: "PROWOKACJĄ" i "MOCNYM PRZEGIĘCIEM". Faktycznie osoby z minionej epoki, nie potrafiące zmienić swojego nastawienia do zasad demokratycznych, mogłyby bardziej powściągliwie : "starać się nie odzywać " - akurat w tak kompromitujący obecnie sposób, wobec Obywatela współczesnej Wolnej RP.
Zbyszek nikogo na siłę nie przymusisz by też uznał coś za "problem"